Omatoimitreenaamisen ja vapaavuoron säännöt

Omatoimitreenaamisen ja vapaavuoron säännöt

Sammalojan kenttä on Kiimingin koiraharrastajien käytössä. Parkkialue on yleinen. Kenttä on Kiikon jäsenten käytettävissä ilman erillistä maksua aina, kun kentällä ei ole varauksia klo 8-22 välisenä aikana. Treenejä voi sopia Kiikon jäsenille tarkoitetussa facebook-ryhmässä KiiKon vapaavuorolaiset. Kentälle voi ottaa mukaan myös treenikaverin, joka ei ole jäsen. Jäsenillä on kuitenkin aina etuoikeus kentän käyttöön. Isompia kaveriporukoita varten suositellaan yksityisvarausta.
Koska kenttä sijaitsee asutuksen läheisyydessä, on erityisen tärkeää noudattaa seuraavia sääntöjä. Turhaa haukkumista tulee ehdottomasti välttää. Jos koira ei malta olla haukkumatta vuoroa odottaessaan, sen voi viedä esim autoon odottamaan. Haukkumista ei voi aina kokonaan välttää, mutta se kannattaa pitää mahdollisimman vähäisenä valitusten välttämiseksi. Koirankakat on myös ehdottomasti aina kerättävä niin kentältä kuin lähiympäristöstä. Roskis löytyy kontin vierestä.
Vapaavuoroilla ja omatoimitreenaamisessa on 15 minuutin sääntö. Mikäli kentälle ei sovi samanaikaisesti treenaamaan, paikalle tulevalle jäsenelle on annettava vuoro 15 minuutin kuluessa. Tämä ei tarkoita esim agilityesteiden purkamista. Käytännössä kentällä on hyvin tilaa ja on suotavaa sopia treenaamisesta hyvässä hengessä kaikki huomioiden.

Estekaluston käyttömaksu on kesäkaudelta 30 euroa, jolla saa koodit konttien avainlukkoihin. Kontista löytyy kaikki agilityesteet, rallytokokyltit, toko-tarvikkeet ja kiinteä tokon hyppyeste sekä säädettävä pressumallinen pk-hyppy. Kiikon kouluttajat ja Kiikoa edustavat (agilityn lisenssi Kiikolla) saavat kontin koodit maksutta v 2018. Kiikon jäsen voi tehdä myös yksityisvarauksen hintaan 15 euroa/tunti ei-kaupalliseen käyttöön. Varaukselle saa tulla myös ulkopuolisia kavereita, mutta varauksen tehneen jäsenen on oltava paikalla. Yksityisvarauksen aikana kenttä on vain varauksen tehneen käytössä ja merkitty varauskalenteriin. Agilityn vapaavuorolle voi tulla treenaamaan myös 10 euron kertamaksulla/koirakko kausimaksun maksaneen jäsenen mukana. Erona yksityisvaraukseen on, että muut mahdolliset kentän käyttäjät täytyy normaalisti huomioida.Kontin koodeja ei saa luovuttaa eteenpäin.
Kaikkien kontin käyttäjien (agility/toko/rallytoko) on kuitattava joka kerta nimensä + päivämäärän ja kellonajan kontissa olevaan listaan. Jos esimerkiksi agilityn vapaavuorolla on useampi treenaaja, täytyy kaikkien nimi olla listassa. Esteet täytyy ehdottomasti palauttaa samaan järjestykseen. Kontissa on valokuva. Rikkonaisista esteistä pitää ilmoittaa puheenjohtajalle.Mahdollisen ilkivallan vuoksi kaikki esteet on palautettava aina takaisin konttiin.
Estekaluston kausimaksu (eli ns vapaavuoromaksu) maksetaan KiiKon tilille: FI91 5741 5320 0515 37 viitteellä: 1038. Lähetä kuitista kopio puheenjohtajalle tiina.faarinen(at)fimnet.fi ja saat kuittia vastaan avainkoodit kontteihin.
Hyviä treenejä!

Kommentoi